- Vård hos oss
- Befintlig sida: Våra verksamheter
Våra verksamheter
Våra verksamheter drivs på uppdrag av Region Stockholm och vi finns i merparten av Stockholms läns kommuner och stadsdelar.
Våra verksamheter i bokstavsordning
Läs mer i flikarna nedan och klicka dig vidare till verksamheternas egna webbplatser.
Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) är en frivillig vårdform som betyder att du kan få samma sjukvård i ditt hem som på sjukhus.
ASIH vänder sig till personer över 18 år och finns till för dig som har en allvarlig eller kronisk sjukdom som kräver täta kontakter med vården dygnet runt. ASIH ger dig möjlighet till kontakt med läkare och sjuksköterska dygnet runt veckans alla dagar.
För att bli patient hos ASIH behövs en remiss från läkare.
Barnavårdscentralen, BVC, följer ditt barns utveckling från födelse till skolstart och ger er stöd och vägledning i föräldraskapet.
Regelbundna hälsoundersökningar och utvecklingsbedömningar utifrån barnets behov ger både er och barnet trygghet. Vi erbjuder vaccinationer enligt barnhälsovårdens program och har ett nära samarbete med övrig specialistvård.
Vi driver runt 50 barnavårdscentraler (BVC) inom Stockholms län. På barnavårdscentralernas webbplats kan du läsa mer om oss, var vi finns och vad vi erbjuder.
Vi driver 32 barnmorskemottagningar i Stockholms län. Läs mer om oss och vad vi erbjuder på barnmorskemottagningarnas webbplats.
Våra barnmorskemottagningar finns i alla kommuner i Stockholms län. Vi har ett nära samarbete med barnavårdscentralerna och med läkare, psykologer och andra specialister.
Hos oss är alla lika välkomna, oavsett sexuell läggning, familjekonstellation, religion eller bakgrund. Några av våra mottagningar anordnar särskilda träffar för exempelvis samkönade par eller ensamstående blivande föräldrar. Vi kan också erbjuda föräldragrupper på olika språk.
Beroendecentrum Stockholm erbjuder specialiserad beroendevård i Region Stockholms regi.
Vi erbjuder hjälp och stöd till dig som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spelberoende. Även du som har en närstående med beroendeproblem kan få hjälp hos oss. Du är välkommen att söka direkt till våra lokala mottagningar men du kan också gå via din företagsläkare eller vårdcentral.
Maria Ungdom hjälper unga som har problem med alkohol och andra droger, ibland i kombination med psykisk ohälsa.
Centrum för cancerrehabilitering ger dig med behov av cancerrehabilitering en samlad, strukturerad och fördjupad kartläggning, planering och åtgärder från flera professioner i samråd.
Som patient har du tillgång till ett multiprofessionellt team med läkare, psykolog, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och specialistsjuksköterska. Vi välkomnar patienter från hela Stockholms län. Till oss kommer du via remiss från läkare eller sjuksköterska på den mottagning där du får din cancerbehandling, eller från din vårdcentral. Läs mer på vår webbplats.
De flesta som har typ 2-diabetes får bra hjälp på sin vårdcentral. Vi finns till för dig som behöver mer hjälp med din diabetes än vad vårdcentralen kan erbjuda.
Som patient hos oss får du som har typ 1-diabetes regelbunden specialistvård och kunskap om hur din diabetes påverkar dig. Vi erbjuder också utbildning/dagvård med behandlingsjustering för dig med typ 2-diabetes, där vi arbetar i team för att ge dig mer kunskap om diabetes. Läs mer på vår webbplats
Välkommen till geriatriken vid Stockholms läns sjukvårdsområde. Vi finns på Jakobsbergs sjukhus och Sabbatsbergs sjukhus.
Geriatrisk sjukvård är specialiserad på akuta och kroniska sjukdomar som uppstår till följd av åldrande. I vården ingår både medicinsk behandling och rehabilitering.
Du behöver en remiss från din läkare för att komma till oss. Läs mer på vår webbplats.
Vår gynekologimottagning erbjuder specialistvård inom gynekologi med undersökningar, utredningar och behandlingar. Du behöver inte ha någon remiss för att komma till oss. Hos oss möter du professionella och engagerade specialister inom gynekologi. Läs mer på vår webbplats.
Habilitering och Hälsa ger råd, stöd och behandling till dig som har livslång funktionsnedsättning. Habilitering och Hälsa ger råd, stöd och behandling till dig som har livslång funktionsnedsättning. Vi ger också stöd till föräldrar, andra närstående och nätverk.
Läs mer på vår webbplats.
Hjälpmedelsverksamheterna stödjer vården vid förskrivning av hjälpmedel samt leverans av hjälpmedel till patienter.
Med medicinsk kunskap i kombination med god kännedom om det utbud av hjälpmedel och de anpassningsmöjligheter som finns, erbjuder våra hjälpmedelskonsulenter och hjälpmedelstekniker råd och stöd till förskrivare vid val av hjälpmedel till patient. Läs mer på vår webbplats.
Vi driver 12 logopedmottagningar och hjälper dig som har problem med tal och språk. Det kan handla om stamning, röstproblem, tal- och språksvårigheter hos barn och vuxna, sväljsvårigheter eller läs- och skrivsvårigheter. Vi hjälper dig med utredning och behandling.
Du kommer till oss via remiss från vårdcentral, BVC, skol- eller företagshälsovård. Läs mer om oss på vår webbplats.
På specialistmottagningen för lymfödem kan du få hjälp att ta reda på om du har lymfödem och hur du kan bli bättre. Du kommer till mottagningen via remiss från läkare.
Svullnad i kroppen kan ha många olika orsaker. Specialistmottagning för lymfödem kan utreda om det handlar om just lymfödem. Det är dock viktigt att först ta reda om det finns andra orsaker till din svullnad. Utredning och behandling av lipödem ingår inte i mottagningens uppdrag.
Stockholms mansmottagning är en sex- och samlevnadsmottagning för alla män.
Vi finns till för dig som är 20 år eller äldre och som bor i Stockholms län.
Alla som identifierar sig som män är välkomna till oss för samtal och stöd. Har du en penis kan du få hjälp med undersökning och testning.
Läs mer på mansmottagningens webbplats
Centrum för neurologi är ett akademiskt specialistcentrum för vuxna från 18 år med multipel skleros (MS) eller Parkinsons sjukdom.
Hos oss får du behandling och uppföljning i öppenvård. Skulle du tillfälligt behöva vård dygnet runt, hjälper vi dig att få komma till den sjukhusavdelning som fungerar bäst för dig.
Vi är en akademisk specialistenhet som drivs i samarbete mellan Karolinska Institutet, Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Universitetssjukhuset. Hos oss integreras vården med forskning, utveckling och innovation.
På närakuten kan vuxna och barn i alla åldrar få hjälp med akuta sjukdomar och olycksfall som inte är livshotande. Vid livsfara ring alltid 112.
Närakuten är till för dig som behöver mer akut vård än din vårdcentral kan erbjuda. Till exempel misstänkta frakturer, hjärnskakning, större sårskador, misstänkt propp i ben och akuta allergiska problem. Vi driver 6 närakuter inom Stockholms län.
På närakuternas webbplats kan du läsa mer om oss och var vi finns.
Centrum för obesitas erbjuder specialistbehandling och stöd för personer från 16 år som har obesitas (tidigare kallad fetma).
Behandlingen är beteendeinriktad och mottagningen utför inte kirurgisk behandling. Här finns läkare, sjuksköterskor, dietister, hälsopedagoger, arbetsterapeuter och fysioterapeuter som är specialiserade på behandling av obesitas.
För att bli patient hos Centrum för obesitas behövs remiss från läkare.
BUP Stockholm erbjuder specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk vård i Region Stockholms regi.
Vi har lokala mottagningar i hela länet dit vårdnadshavare och unga kan vända sig utan remiss. Inom BUP Stockholm finns det också ett antal mottagningar som är specialiserade på olika typer av problematik och behandlingsformer.
På våra mottagningar arbetar bland andra psykologer, kuratorer, läkare, arbetsterapeuter och sjuksköterskor. Vi arbetar med olika former av stöd och behandling för att hjälpa familjen och barnet eller tonåringen att fungera bra i sin hemmiljö, bland kompisar och i skolan. Läs mer på vår webbplats.
Vi erbjuder specialiserad vård inom vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, ätstörningsvård, beroendevård och rättspsykiatri.
Allmänpsykiatrin utreder och behandlar vuxna med bland annat depressioner, olika ångesttillstånd och psykoser. Psykiatrin utreder även ADHD och autismspektrumtillstånd samt erbjuder insatser i samverkan med Habilitering och Hälsa och socialtjänst. Till de allmänpsykiatriska mottagningarna är du välkommen att vända dig direkt. Du kan också välja den allmänpsykiatriska mottagning som passar dig bäst.
Rehabilitering är vård som hjälper dig att få tillbaka så mycket av din fysiska och psykiska förmåga som möjligt. Målet är att du ska få tillbaka eller behålla så bra rörlighet som möjligt. Vårt fokus är alltid att främja hälsa och förebygga sjukdom och skador. Du behöver ingen remiss för att komma till någon av våra mottagningar.
Vi har 25 rehabiliteringsmottagningar som hjälper dig till ett självständigt och aktivt liv. Läs mer om oss, var vi finns och vad vi erbjuder på rehabmottagningarnas webbplats.
För dig som har, eller tror att du kan ha, reumatisk sjukdom. För att bli patient hos oss behöver du en remiss från din läkare.
Centrum för reumatologi är en specialistmottagning för utredning och behandling av artritsjukdomar, till exempel ledgångsreumatism, psoriasisartrit och ryggreumatiska sjukdomar.
Vi är en akademisk specialistenhet som drivs i samarbete mellan Karolinska Institutet, Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Universitetssjukhuset. Hos oss integreras vården med forskning, utveckling och innovation.
Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela Stockholms län.
Våra patienter är personer som av domstol överlämnats till rättspsykiatrisk vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Men också andra frihetsberövade personer som är i behov av psykiatrisk vård. Patienterna kommer ofta till oss från kriminalvården.
Vid Sabbatsbergs sjukhus finns Stockholms mottagning för sexuell hälsa. De erbjuder test för könssjukdomar, sexualrådgivning, preventivmedelsrådgivning och andra samtal kring sexuell hälsa. I första hand tar mottagningen emot dig som är 23 år och äldre. Om du är under 23 år rekommenderar vi dig att vända dig till en av våra ungdomsmottagningar.
Tolkcentralen förmedlar teckenspråkstolkning, dövblindtolkning, skrivtolkning eller tecken som stöd för dig som bor i Stockholms län. Tolkcentralen förmedlar teckenspråkstolkning till personer med döv- och dövblindhet samt skrivtolkning och tolkning med tecken som stöd till personer med grav hörselskada eller vuxendövhet.
Tolktjänsten är kostnadsfri för dig som har nedsatt hörsel, är döv eller har en kombinerad syn-och hörselnedsättning eller dövblindhet.
Våra ungdomsmottagningar vänder sig till ungdomar mellan 12-22 år.
Våra nästan 30 ungdomsmottagningar bedrivs i Region Stockholms regi eller i samverkan med kommunen där landstinget svarar för barnmorske- och läkarinsatser och kommunen för kuratorsinsatser.
På vår webbplats kan du läsa mer om oss.
Vi driver nästan 70 vårdcentraler och finns i hela länet från Södertälje till Sigtuna. Du är välkommen att lista dig som patient på den vårdcentral som passar bäst för dig.
Vårdcentralerna erbjuder olika former av medicinsk behandling, rehabilitering, omvårdnad och förebyggande hälsovård. Vi har också akademiska vårdcentraler som bedriver forskning och utbildning i syfte att höja vårdens kvalitet.
På vårdcentralernas webbplats kan du läsa mer om oss och om våra vårdcentraler.
Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av världens största specialistkliniker för behandling av ätstörningar. Vårt uppdrag är att erbjuda specialistvård för patienter med allvarlig ätstörningsproblematik.
Vi erbjuder vård till dig som lider av ätstörning samt råd och stöd till dina närstående. Vi behandlar vuxna, ungdomar och barn. Vård hos oss kan se ut på många olika sätt och vi strävar alltid efter att kunna erbjuda en behandling som passar dig bäst. Läs mer på vår webbplats
Stockholms centrum för ätstörningar