- Arbetsmiljö och hälsa
- För press och media
- Informationsmaterial
- Kontakt
- Kvalitet
- Ledning
- Miljö
- Nämnd
- Om webbplatsen
- Podden Utan spaning, ingen aning
- Upphandling
Kvalitetsbokslut
Vårt årliga kvalitetsbokslut visar en del av de resultat som vi inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) har uppnått. De bygger på information som är hämtad från kvalitetsregister för vården, statistik från journalföring och resultat av enkäter bland våra patienter, brukare och deras närstående. Genom att öppet redovisa resultaten skapar vi delaktighet och får också verktyg för att kunna jämföra och följa upp, vilket ger underlag till fortsatta förbättringar. Med den kunskapen i bagaget har vi bättre förutsättningar för att, tillsammans med patienter och deras närstående, hitta processer för en hälso- och sjukvård som är säker, effektiv, jämlik och tillgänglig. Vi har sedan 2014 publicerat våra kvalitetsbokslut, du finner dem längre ned på sidan.
God vård
Patientens delaktighet är en framgångsfaktor. Att som patient inte bara ta del av hälso- och sjukvården, utan att aktivt medverka genom att vara delaktig före, under och efter sitt vårdbesök är viktiga delar i tillfrisknandet. Det bidrar till mervärden som ökad patientsäkerhet och motivation, samt en bättre upplevelse för både patienter och medarbetare i vården.
Vården präglas av helhetssyn, delaktighet för patient, brukare och närstående, gott bemötande och hög tillgänglighet. Hälsofrämjande och förebyggande arbetssätt ingår som en naturlig del. SLSO:s vision är att ge "Rätt vård när och där du behöver".
Tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra högskolor bedrivs forskning, utbildning och projekt för att öka kunskapen och utveckla vården.
Kvalitetsarbete i vården
För att ge en god vård är det viktigt att veta vad patienter, närstående och brukare tycker om vården. Nationella patientundersökningar görs därför regelbundet och vissa av våra enheter genomför egna undersökningar. Resultatet från undersökningarna används sedan i kvalitetsarbetet.
Synpunkter
Har du något du önskar dela med oss som kan göra vårt arbete och rutiner än bättre, kontakta vårdgivaren du varit i kontakt med.
Läs mer om synpunkter
ISO-certifiering
Stockholms läns sjukvårdsområde är certifierat inom kvalitet (ISO9001), arbetsmiljö (ISO 45001) och miljö (ISO 14001).